Fundacja na Dniach Rodziny 2019

Jak co roku zapraszamy na nasze stoisko na Wyspie Słodowej, będzie można odwiedzić „Gabinet na Wyspie” i skonsultować się ze specjalistami: psychologami, terapeutami dziecięcymi, neurologopedami oraz socjoterapeutami. Dla dzieciaków i młodzieży liczne wyzwania plastyczne i umysłowe. Podczas przygotowanych zabaw będziemy kładli szczególny nacisk na współpracę oraz kreatywność. Dla młodszych dzieci odbędą się zajęcia wpływające pozytywnie na rozwój sensomotoryczny, dla starszych – zajęcia ruchowe oraz rozwijające umiejętność pracy w grupie i rozwiązywania problemów z użyciem kreatywnych metod.

Jesteśmy w sobotę i niedzielę 1 i 2 czerwca od godziny 12.00 oraz w niedzielę 23 czerwca 2019 r.

Ponadto zapraszamy na BEZPŁATNĄ diagnozę Warnkego w sobotę 1.06.2019 w godzinach od 9 do 13 w siedzibie Fundacji Obowiązują zapisy pod nr 71 338 30 03. Więcej o metodzie można przeczytać tutaj.

Warsztat dla rodziców: „Jak pomóc dziecku radzić sobie z emocjami?”

Każdy rodzic bywa czasem bezsilny wobec emocji, które przeżywa jego dziecko. Nagłe wybuchy złości, płaczu lub lęki mogą wydawać się niezrozumiałe, a rozmowa o nich – trudna. Warsztat pomoże rodzicom określić ich sposoby reagowania na emocje dziecka i dostarczy im praktycznych narzędzi do ich optymalizacji. Rodzice dowiedzą się jak mogą na co dzień rozmawiać z dziećmi o emocjach i co robić kiedy dziecko znajduje się w sytuacji, w której nie potrafi sobie z nimi poradzić. Warsztat przeznaczony dla rodziców dzieci w wieku 6-12 lat.

Warsztat odbędzie się 23.06.2019 w godzinach od 10 do 14. Obowiązują zapisy pod nr 71 338 30 03.

Zapraszamy na ulicę Gajowicką 164/1 we Wrocławiu.

Do zobaczenia!