Jak być wystarczająco dobrym rodzicem?

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom zarówno rodziców jak i specjalistów pracujących z dziećmi i młodzieżą w ramach tegorocznych projektów stworzyliśmy unikatowy program warsztatów kompetencyjnych dla rodziców i opiekunów.

Mimo, że są częściami często różnych programów razem tworzą spójną i przemyślną całość. Warsztaty prowadzone są przez specjalistów i praktyków, a Fundacja gwarantuje BEZPŁATNY udział wszystkim zainteresowanym. Miejsc ubywa z każdą chwilą, gdyż zajęcia mają charakter warsztatowy i grupa nie może przekroczyć 15 osób.

Poniżej harmonogram spotkań w roku 2018 już po wakacjach!

VI. Wszystko, o co może zapytać Cię Twoje dziecko – trudne rozmowy na każdy temat

Termin: 6.10.2018, g.: 9:00-14:00
Ten praktyczny i wypełniony doświadczeniem warsztat ma przybliżyć rodzicom techniki i narzędzia komunikacyjne, które umożliwią prowadzenie satysfakcjonujących rozmów zarówno z dociekliwym pięciolatkiem, jak i ze zbuntowanym nastolatkiem. Wiemy, że rozmowa to nie tylko narzędzie wychowawcze, ale przede wszystkim podstawowy budulec więzi z dzieckiem–niezbędnym do prawidłowego rozwoju.
Warsztat poprowadzi: Katarzyna Kloc

VII. Depresja – cichy zabójca

Termin: 27.10.2018, g.: 9:00-14:00
Na warsztacie opowiemy o objawach depresji, które u młodzieży i dzieci wyglądają inaczej niż u dorosłych, aby nie przeoczyć momentu, gdy trzeba udać się do specjalisty. Ale przede wszystkim skupimy się na zwiększeniu kompetencji rodziców w rozmawianiu z dziećmi o emocjach, także o różnych odcieniach smutku, złości, samotności. Porozmawiamy, jak mądrze wspierać swoich podopiecznych i rozumieć ich potrzeby.
Warsztat poprowadzi: Kazimierz Ździebło

VIII. Wiem, jak chronić moje dziecko

Termin: 01.12.2018, g.: 9:30-14:30
Warsztat skierowany przede wszystkim do rodziców, którzy chcieliby przyjrzeć się mechanizmom i objawom tworzenia się uzależnień. Specjaliści powiedzą nie tylko o aktualnych zagrożeniach ze strony ciągle nowych substancji, ale również o zachowaniach ryzykownych, na co zwrócić uwagę i jak budować więź z dzieckiem, by je chronić przed uzależnieniem.
Warsztat poprowadzą: Magda Żeleźna i Artur Kukulski

Informacje i zapisy: 71 338 30 03. Zapraszamy do kontaktu już dziś!