Dominika Zachciał

Psycholożka
Dominika Zachciał

Z wykształcenia jestem psychologiem – tytuł magistra obroniłam na Uniwersytecie Wrocławskim.  Obecnie znajduję się  w trakcie kursu z psychoterapii systemowej indywidualnej i rodzin prowadzonej przez Wielkopolskie Towarzystwo Terapii Systemowej. Ukończyłam również studia podyplomowe
z Terapii pedagogicznej z elementami arteterapii i przygotowaniem pedagogicznym, gdzie odbyłam praktyki z zakresu pracy z dzieckiem z dysfunkcjami, terapii indywidualnej, terapii grupowej, muzykoterapii.  Swoje doświadczenie zdobywałam m.in. w Pracowni Rozwoju Anny Cieślik, w Domu Pomocy Społecznej, w Rodzinnym Domu Dziecka. W trakcie studiów odbyłam roczny wolontariat w Estonii, gdzie pracowałam z dziećmi oraz z osobami dorosłymi o różnym stopniu niepełnosprawności intelektualnej i fizycznej.

Praca z dziećmi i młodzieżą daje mi ogromną radość i satysfakcję. Obserwowanie procesu twórczego u  młodych osób, sprawia, że nigdy się nie nudzę i ciągle uczę się czegoś nowego. Podczas warsztatów, stawiam przede wszystkim na wymianę doświadczeń i pomysłów w atmosferze bezpieczeństwa i wzajemnej życzliwości.

Prywatnie, jestem szczęśliwą właścicielką 2-leniej suczki Tuuli, z którą uwielbiam spędzać każdą wolną chwilę.