MMA – dla każdego?!

sztuki walkiMMA (Mixed Martial Arts) to mieszane sztuki walki; dyscyplina sportowa, w której zawodnicy sztuk i sportów walki walczą wręcz przy dużym zakresie dozwolonych technik (w zasadzie dopuszcza się wszystkie techniki dozwolone w innych sportach walki bez broni).

Mieszane sztuki walki wyrażają jeden ze współczesnych kierunków rozwoju sztuk walki – zapewnienie widowiska sportowego, w którym walka toczy się przy jak najmniejszych ograniczeniach, ale jednoczesnym zminimalizowaniu ryzyka śmierci i poważnych, trwałych obrażeń ciała.

W okresie kształtowania się mieszanych sztuk walki współzawodniczyli ze sobą przedstawiciele rozmaitych stylów. Zawodnicy kilku z nich okazali się bardziej predestynowani od innych do odnoszenia sukcesów w MMA. Bokserzy i kick-boxerzy mieli tendencję do dominacji w uderzeniach, zapaśnicy i judocy w obaleniach, zaś przedstawiciele brazylijskiego jiu-jitsu dominowali w parterze.

W rezultacie większość zawodników MMA można przypisać do jednej z trzech kategorii: „parterowiec”, „zapaśnik” i „uderzacz”. Obecnie, dzięki treningowi przekrojowemu, większość czołowych zawodników MMA jest skuteczna we wszystkich trzech płaszczyznach, osiągając wysoki stopień wszechstronności.

Jeżeli masz mniej niż 25 lat i chcesz przyjemne i pasjonująco spędzić sztuki walki 1czas – przyjdź na trening MMA!

Fundacja PozyTYwka i Klub Puncher Wrocław zapraszają na treningi sportów walki, w ramach programu „Sport Free of Drugs”.

Zaczynamy od 7 stycznia 2016 w każdy poniedziałek i czwartek od godz. 16:00 do 18:30.

Treningi będą prowadzone przez trenującego terapeutę uzależnień oraz trenera sportów walki.

Więcej informacji oraz zapisy pod numerem telefonu

71 338 30 03

Liczba miejsc ograniczona – nie zwlekaj!

Zapraszamy serdecznie.