Aktywnie i zdrowo

wroclaw

„Aktywnie i zdrowo” to program dedykowany Seniorom. Zapraszamy wszystkich, którzy ukończyli 60 rok życia. Naszym celem w ramach programu jest poprawa jakości życia osób starszych poprzez jak najdłużej utrzymanie sprawności intelektualnej i rozwój społeczny.

Proponujemy Państwu BEZPŁATNIE:

Trening funkcji poznawczych – „Pamiętam” – warsztaty ze specjalistą, których programy oparte są na różnorodnych technikach treningu pamięci (takich jak trening orientacji w rzeczywistości, terapia reminscencyjna czy trening prokognitywny). Ich istotą jest uaktywnienie i podtrzymanie zachowanych funkcji poznawczych, czyli naszej bezcennej pamięci.

Treningi pamięci dla grupy zaawansowanej odbywają się w czwartki w godzinach 16:00 -17:30 – regularnie co dwa tygodnie począwszy od 14 września 2017 r.

Treningi pamięci dla grupy początkującej będą odbywać się w  czwartki w godzinach 16:00 -17:30 – regularnie co dwa tygodnie począwszy od  21 września 2017 r.

Zapraszamy do siedziby Fundacji, ul. Gajowicka 164/1 Wrocław.

Trening psychomotoryczny – „Potrafię” – warsztaty ze specjalistą, które mają na celu wzmocnienie i utrzymanie sprawności psychomotorycznej łączące w sobie różnorodne metody – elementy jogi, kinezjologii edukacyjnej, choreoterapii, pilates, neurokinezjologii, kinezyterapii. Doświadczenia z realizacji poprzednich projektów pokazały, że uczestnikom oprócz polepszania funkcji poznawczych potrzebna jest również poprawa ogólnej sprawności fizycznej – koordynacji, zręczności, zdolności manualnych a także niwelowania napięć i przykurczów mięśniowych, które często wpływają na pogorszenie zdolności poznawczych.

UWAGA ZMIANA TERMINU! Warsztaty psychomotoryczne dla wszystkich – zajęcia odbywają się od 07.10.2017r. w każdą sobotę w godzinach 10:00 – 11:00.

Zapraszamy na salę przy ul. Św. Antoniego 2/4, brama C, II piętro!

Zapraszamy na badania pamięci i indywidualne spotkania z terapeutą – w piątki między 9.00 a 18.00 konieczna wcześniejsza rejestracja telefoniczna 71 338 30 03.

Zapraszamy!!

Projekt współfinansowany ze środków Miasta Wrocławia.

www.wrocław.pl