PODZIEL SIĘ POZYTYWNIE

UWAGA, UWAGA! Kolejny PozyTYwny SWAP!

Część osób dobrze już zna nasze akcje, część zastanawia się, o co w ogóle chodzi. Jakie podziel się pozyTYwnie?
Najtrafniejszy opis do tej pory stworzył Adam, stały bywalec akcji:
Mój znajomy zapytał się o co w ogóle chodzi w tym całym SWAPIE? więc odpowiedziałem mu tak:
witasz się -„dzień dobry”

-odpowiadają Ci „witamy, zapraszamy, kawy, herbaty, ciastko?”
-odpowiadasz „na razie dziękuje bardzo” (bo się wstydzisz)

I teraz masz dwie opcje, możesz ze swojej torby wyciągnąć multum swoich rzeczy (które już Ci się znudziły, są już dla Ciebie zbędne) i powykładać je lub jeżeli takowych nie masz, nic nie musisz wykładać.
Przechodzisz później do punktu najważniejszego czyli szperania, szukania, przebierania i innych czynności kończących się na „ania” i znajdujesz coś co cię zachwyca, podoba, o czym marzyłeś, myślałeś, bądź nawet nie wiedziałeś ze chcesz a jednak jak to zobaczyłeś to, to chcesz i pakujesz do swojej torby, reklamówki.
Jak już pobyłeś, pogadałeś z ludźmi, pośmiałeś się, poplotkowałeś to czujesz się już trochę pewniej i idziesz i sobie nalewasz kawy i nakładasz ciasta i później pałaszujesz je niczym łakomczuch (pyszne ciasto).
Jak już zjadłeś i pogadałeś w rodzinnej atmosferze to robisz jeszcze jedną rundkę w śród stołów i znajdujesz kolejną rzecz której nawet nie wiedziałeś ze chcesz i zabierasz ją, tak po prostu.
Jak dotrzesz do domu z tymi rzeczami to zaczyna się kolejny etap SWAPU. Etap wyciągania rzeczy z torby i patrzenia co tak naprawdę się ze sobą zabrało i cieszenia się tymi różnymi rzeczami!

Są dwie zasady:
MASZ, A NIE POTRZEBUJESZ – ODDAJ
NIE MASZ A POTRZEBUJESZ – WEŹ
Tak o, po prostu! 🙂

Zapraszamy na kolejne spotkanie ul. Jegielończyka 8C/2A, już 4 lutego 2018 r., w niedzielę, w godzinach 12.00 – 16.00. Do zobaczenia!

Jeśli zechcecie przynieść coś, czym się podzielicie, prosimy o wcześniejszy kontakt,
w celu zarezerwowania sobie kawałka przestrzeni. Wszelkich informacji udzielamy pod numerami

tel. 71 338 30 03 i 606 432 108 lub mailem – kot@fundacjapozytywka.org.pl.

Odwiedźcie nas na Facebooku!